دوازدهمین «دانش‌بنیان» منتشر شد

 

به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، ماهنامه علمی آموزشی، خبری و تحلیلی «دانش‌بنیان»، در شماره آذرماه در گزارشی به بیان قانون حمایت از شرکت های دانش بنیان پرداخته و همچنین نگاهی بر فناوری های روز و استفاده از آنها داشته است.


تیشه بر بیستون بزنید
آغازگر این شماره از دانش‌بنیان، یادداشتی است از پرویز کرمی، دبیر ستاد توسعه فرهنگ علم، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان معاونت علمی که در این مطلب به اهمیت داشتن اراده در کارآفرینی و اجرایی سازی اقتصاد دانش بنیان پرداخته است. وی در بخشی از یادداشت خود اشاره داشته "بر سر راه کارآفرینی و اقتصاد دانش بنیان هم کلی کوه و دره و رودخانه قرار دارد که اولا باید بشناسیمشان، ثانیا باید ببینیم چطور می شود با کمترین هزینه، در سریعترین زمان و با خلاقانه ترین شکل بر آ نها غلبه یابیم."


بازخوانی پرونده پارک های علم و فناوری ایران
پارکهاي فناوري نهادهايي موفق و موثر در فرايند توسعه فناوري در دنيا بودهاند. در ايران نيز دستاوردهاي موجود بهخوبي بيانگر ظرفيتهاي بزرگ پارکهاي فناوري است که البته تحتتاثير پارهاي از عوامل داخلي و بيروني هنوز بهطور کامل در مسير توسعه اقتصاد دانشبنيان مورد بهرهبرداري قرار نگرفته است. گزارش بازخواني آسيبشناسانه فعاليت پارکهاي فناوري در ايران در این شماره از دانش بنیان که آغازگر مروری بر تجربه جهانی این پارک ها است می تواند مسير روشنی را براي بازبيني ساختارها و سيستمهاي موجود بگشايد.


قانون حمایتی داریم اما اجرا نه
چه حمايتهايي از شرکتهاي دانشبنيان صورت ميگيرد؟ اين پرسشي است که علاقهمندان به اين حوزه و آنها که در پي دانشبنيان شدن شرکتهايشان هستند اغلب با آن مواجه ميشوند. پاسخ این پرسش به طور کامل در گزارشی در دوازدهمین شماره از مجله دانش بنیان آمده است همچنین حمايتهايي که نهادهاي دولتي از شرکتهاي دانشبنيان به عمل ميآورند، موضوعي است که در گفتوگو با سه شرکت دانشبنيان در این گزارش به بحث گذاشته شده است.


حمایت از تولید داخل مبنای اقتصاد مقاومتی است
در این شماره از ماهنامه دانش بنیان همچون ماه های گذشته اهمیت حمایت از تولید داخل این باز از نگاه چند تن از مسئولان کشور مورد توجه قرار گرفته است و میزبان صحبت مسئولانی چون معاون وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشکي،  رئيس سازمان فرهنگي و هنري شهرداري تهران و رئيس مرکز توسعه فناوري اطلاعات و رسانههاي ديجيتال شده است.


چگونه معادن ایران را دانش بنیان کنیم
رئيس خانه معدن ايران در گفتوگو با دوازدهمین شماره دانشبنيان شرح ميدهد که شرکتهاي متکي به علم و فناوري سالهاست در بخش معدن شکل گرفتهاند و ميتوان با توسعه اين شرکتها در بخش عناصر خاکي و استحصال انواع مواد معدني کمياب، مقام کشور را در باشگاه توليدکنندگان عناصر نادر خاکي ارتقا داد. وی بر اين باور است که با ايجاد زيرساختهاي مناسب براي اقتصاد مقاومتي ميتوان اميدوار بود صادرات مواد معدني و فرآوردههاي آن افزايش يابد و کشور از محل اين صادرات بتواند در بازارهاي جهاني به رقابت بپردازد.


ویژگی ها و کارکردهای صنایع فرهنگی
«صنایع فرهنگی گونه ای از صنعت است که به خلق ایده، تولید و توزیع محصولات و خدماتی می پردازد که ماهیت فرهنگی دارند
و مخاطب آ نها جنبه ها و ابعاد فرهنگی فرد و جامعه است.» با این مقدمه دانش بنیان این ماه در گزارشی به ویژگی ها و کارکردهای صنایع فرهنگی به عنوان پشتوانه امنیت و اقتدار ملی پرداخته است.


راز پنجاه سالگی یک برند
این شماره از ماهنامه دانش‌بنیان نیز به رسم شماره‌های پیشین، فعالان اقتصادی و کارآفرینان موفق را مورد توجه قرار داده و در گفت وگوهایی جذاب و خواندنی به بایدها و نبایدهای کارآفرینی، فراز و نشیب‌ها و فوت و فن‌های موفقیت در عرصه کسب و کار از زبان این کارآفرینان پرداخته است. گفتگو با مدیر عامل برند فیلور و گفتگو با رییس هیئت مدیره صنایع غذایی مادر را در این شماره می خوانید.


بدون عصای سفید دنیا را کشف کنید
نگاه به فناوری های روز دنیا بخش دیگر ماهنامه دانش بنیان است که در این شماره نیز فناوری های متنوعی بیان شده است که یکی از آنها فناوری که به نابینایان کمک می کند تا دنیای واقعی را لمس کنند. دکتر چيکو آساکاوا، مخترع و پژوهشگر آيبيام در ژاپن که در چهارده سالگي نابينا شده، با طراحي يک اپليکيشن جديد به نابينايان اين امکان را ميدهد تا مستقلتر از هميشه زندگي کنند که در این شماره از ماهنامه دانش بنیان می توانید با این فناوری آشنا شوید.
گفتگو با بنیانگذاران استارت آپ هدهد، گفتگو با مریم دیانتی تولید کننده برند آپامه از جمله گفتگوهای بخش رویداد کارآفرینی ماهنامه دانش بنیان در شماره دوازدهم است.

در دوازدهمین شماره ماهنامه دانش‌بنیان مطالب متنوعی در قالب گزارش، یادداشت، خبر و محتوای آموزشی منتشر شده است که هریک می‌توانند درهای جدیدی را از دنیای کسب و کار، نوآوری، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان به روی مخاطبان و علاقمندان بگشایند.
این شماره که در 132 صفحه منتشر شده است همچون شماره‌های پیشین دارای نسخه همراه و با قابلیت واقعیت افزوده و کد Qr است و مخاطبان می‌توانند در دستگاه‌های هوشمند خود به دیدن فیلمها و  به مطالعه مقالات آن بپردازند.

دوازدهمین شماره ماهنامه «دانش بنیان» ویژه آذر ماه ۱۳۹۵، به صاحب امتیازی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، مدیرمسئولی سورنا ستاری و سردبیری پرویز کرمی در دسترس علاقه مندان گرفته است.

 

کلمات کلیدی
//isti.ir/ZLrc